top of page

Ruukkumaa

_DSC9164.jpg
_DSC9164.jpg

Olen keraamikko Susanna Hotari, selkeiden muotojen ja pienten sarjojen tekijä. Yritykseni on Ruukkumaa, ja työtilani ja myymälä sijaitsevat Urkin polun varrella Pajuskylässä.

Oma tuotanto ja toiminta

Pienissä keramiikkatöiden sarjoissa toteutan käyttöesineitä kuten kuppeja, kippoja ja erilaisia tarjoiluastioita. Sarja tarkoittaa minun keramiikkatöissäni aina myös käsityötä: jokainen esine valmistuu yksilöiksi.

Esteettisyyden lisäksi minulle on tärkeää, että työt myös tuntuvat hyviltä. Sillä, ovatko tuotteet käyttöesineitä vai kauniita muotoja, ei ole aina kovin paljon merkitystä. Molemmat voivat työssä toteutua. Värimaailmani on välillä kylläinen, kirkas ja monien värien täyttämä, toisinaan hyvinkin pelkistävä ja ainoastaan saven väriin nojautuva. Osan töistäni poltan puupolttoisessa Sylvi-lieskauunissa, ja se menetelmä tuo töihin ihan omanlaisensa vivahteen ja maanläheisyyden.

Suuret vadit, vaasit ja ruukut ovat lähinnä uniikkityötä. Uniikkiin tuotantooni kuuluvat myös sisustuselementit kuten laatoitukset sekä pienemmät sisustuksen osat kuten ovien tai naulakkojen nupit. Valikoimassa on myös uniikkeja valaisimia, ja tämä mallisto kasvaa koko ajan.

Keramiikkatyöni lisäksi opetan Pielaveden kansalaisopistossa, ja toimin taidekasvattaja Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastussa. Olen aktiivisesti mukana muun muassa Taideyhdistys Pikeman, Sylvi ry:n sekä Taika ry:n toiminnassa.

 Sylvi ry ylläpitää lieskauuni-Sylviä, joka rakennettiin työtilani kupeeseen
toukokuussa 2016.
 Taika ry puolestaan on yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea lähialueen tuottajia ja
kädentaitajia sekä edistää maaseudun elinvoimaisuutta. Taika toteuttaa pop up
-myymälän Pielaveden keskustassa kesä- ja joulusesonkeina, ja töitäni on
mahdollista ostaa myös sieltä.

Kurssit

Järjestän työpajallani keramiikkakursseja sekä ryhmille että kaikille avoimina. Kurssit voivat olla myös raku- tai puupolttoisen keramiikan kursseja. Kurssiaikatauluista tiedotan pääasiassa Facebookissa.

Susanna Hotari / Ruukkumaa
www.ruukkumaa.fi/
Facebook: Susanna Hotari
Instagram: @susannahotari
Sähköposti: susanna.hotari(at)ruukkumaa.fi
Puhelin: 0400 250 225

_DSC9164.jpg
_DSC9164.jpg
Luupääntie 136, 72400 Pielavesi, Finland
0400-250225
bottom of page